de sint koopt lokaal, jij ook?

 

“Cadeautjes lokaal kopen? Tuurlijk! Zo blijven al die leuke winkels open!”

Elk jaar koop ik samen met mijn pieten de cadeautjes bij de lokale winkeliers. We halen de leukste verrassingen voor in de schoentjes of voor op de dag dat ik jarig ben. Dat is niet alleen heel erg praktisch maar het is ook ontzettend leuk om alle ondernemers weer even te zien.


Waarom vind je het belangrijk om juist die binding te hebben met lokale winkels?

Als het lekker rustig is ga ik op pad om alle cadeaus te verzamelen en even een praatje te maken met de winkeliers. Het is altijd zo leuk om te zien hoe ze hun winkel versieren én hoe mooi de straten verlicht zijn. Met een mondkapje op word ik gelukkig niet zo snel herkend ;)

Het Sinterklaasfeest gaat natuurlijk gewoon door, maar het wordt ook dit jaar anders gevierd dan we gewend zijn. Jullie gaan me zeker zien in Leek! Maar daarvoor moet je in je eigen wijk blijven en je televisie aanzetten.


Oriënteer je je weleens online en koop je het dan lokaal?

“Jazeker! Daar hebben we speciale digi-pieten voor. Die weten precies welke websites van lokale ondernemers zijn. Ik heb gelukkig een mooie plek in Leek waar alle cadeaus binnenkomen en waar we genoeg afstand kunnen houden. Reken er maar op dat ieder kindje in Leek een heel leuk lokaal cadeautje krijgt.


De Sint