Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Wereldwinkel Leek

Voor een uniek cadeautje waar je zelf ook een goed gevoel van krijgt, kun je al zo’n 27 jaar bij de Wereldwinkel terecht. Na twee verhuizingen zitten Baukje en haar collega’s inmiddels al weer 10 jaar in hun stekkie aan de Tolberterstraat, waar ze er allemaal vrijwillig aan werken om Leek en omstreken van de meest unieke artikelen te voorzien.

Baukje vertelt ons dat ze zelf al bijna 19 jaar als vrijwilliger in de winkel staat en dat een flink deel van de andere 24 vrijwilligers ook al aardig wat meters op de teller heeft staan. Lachend voegt ze daaraan toe dat de combinatie van 1 man en 23 dames bij elkaar de vergaderingen een beetje doet lijken op een kippenhok, wat maar weer laat zien hoe goed de sfeer onderling is. Een gezellige en gemoedelijke sfeer die ze meenemen in hun Wereldwinkel. Een winkeltje dat gezellig is ingericht met de meest unieke en handgemaakte cadeautjes. En naast dat je er zeker van bent dat je het mooiste cadeau te pakken hebt, zal je ook ongetwijfeld een goed gevoel bekruipen. Bijna alles in de Wereldwinkel is namelijk fairtrade, waardoor jij dus bij iedere aankoop bijdraagt aan een eerlijkere wereld en aan een beter leven voor de gezinnen die de producten hebben gemaakt.

Naast de beeldjes, armbanden, Doppers en andere oogstrelertjes, vallen ook de Tony Chocolonely’s op in dit leuke winkeltje. Baukje en haar collega’s hebben namelijk een aantal Tony’s smaken in de schappen liggen die je in de supermarkt niet zo snel zult vinden. Zo kun je toch stiekem ook een beetje aan jezelf denken terwijl je een cadeautje voor een ander scoort en heb je des te meer reden om het favoriete stukje van de wereld van Baukje en haar collega’s een binnen te stappen.

Meer informatie en openingstijden van Wereldwinkel Leek