Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Vivant Lingerie

Toen Anja op haar 21ste haar lingeriezaak opende, werd ze door haar jeugdige uiterlijk soms niet serieus genomen, ondanks de jaren ervaren die ze op zak had. Inmiddels verraadt haar uiterlijk nog steeds niet haar ware leeftijd, maar is de 43 jarige onderneemster zeker iemand om serieus te nemen.

Haar winkeltje loopt namelijk als een tierelier. Naast de uitgebreide collectie voor vrouwen, hangen er ook voor de Leekster heren ondergoed en pyjama's in de collectie. Toch waren het  tijdens ons korte interviewtje vrouwen die geregeld binnen liepen om Anja’s kenmerkende service te ontvangen, terwijl wij aan het gezellige koffietafeltje ons verwonderden over de mooie aankleding. Anja helpt je met alle liefde en aandacht de juiste pasvorm te bepalen en vervolgens het mooiste modelletje voor je op te zoeken. En ondanks het feit dat er ontelbaar veel prachtige opties te vinden zijn in Vivant, krijg je een gevoel van rust en overzicht als je deur doorloopt.

De manier waarop Anja’s collectie op display staat, is in de loop der jaren ook een aantal keer veranderd. Anja vertelt ons dat haar winkeltje namelijk al een verhuizing, maar ook een aantal verbouwingen heeft gezien. Hierdoor blijft ze zich echt thuis voelen in haar winkel, wat haar klanten vervolgens ook ongetwijfeld aan haar zullen zien. Naast de winkel zelf, verandert ook de collectie regelmatig en wordt deze ook aangepast op de doelgroep. Zo vertelt Anja ons dat ze bij het inkopen regelmatig bepaalde klanten in het hoofd heeft en dat ze daardoor heel goed weet wat ze wel, maar vooral ook wat ze niet wil. Met dit laatste eert ze haar vaders winkeliersfilosofie: ‘Als je aan het begin maar weet wat je niet leuk vindt, dan word je vanzelf zelfverzekerder in wat je wel leuk vindt.’ 

Ondanks dat Anja tijdens het inkopen soms specifieke klanten in haar achterhoofd houdt, is ze ook eerlijk als tijdens het passen blijkt dat het modelletje toch niet helemaal bij het lichaam past. Het laatste dat Anja dan ook wil, is dat klanten zich verplicht voelen iets bij haar te kopen. Ze luistert liever naar je eerlijke mening over de lingerie, dan dat ze mooie verkooppraatjes ophangt. Want ze is pas echt trots wanneer ze bijvoorbeeld na een ingewikkeld vraagstuk van de klant te horen krijgt dat ze zo goed geholpen zijn door Anja. En daar doet ze het voor. 

Meer informatie en openingstijden van Vivant Lingerie