Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Vandaag Eten & Drinken

Een aantal jaar geleden stond er tijdens Pinksteren een kraampje in het dorp waar Mariska en Harrie broodjes verkochten. Hierdoor groeide de naamsbekendheid, waardoor het vertrouwen drie jaar geleden groot genoeg was om Vandaag te openen.

Mariska had al een goede dosis ervaring in de horeca en broodjesverkoop. Samen met de opvoeding in een ondernemersgezin ontstond daarom de wens om ooit voor zichzelf te beginnen. Dus toen de mogelijkheid om een zaak in Leek te openen op haar pad kwam, begonnen de handen van deze gezellige dame onophoudelijk te jeuken. Niet iedereen had er destijds vertrouwen in dat het een succes zou worden, maar des te groter is de trots en de glimlach van de Mariska terwijl ze vertelt hoe goed het nu gaat en hoe de zaak zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Zo vertelt Mariska, terwijl ze moeiteloos doorgaat met broodjes beleggen, dat er in die drie jaar tijd eigenlijk best veel grote veranderingen zijn geweest. Zo is de zaak bijvoorbeeld al drie keer uitgebreid en zijn de toekomstplannen om die groei nog even door te zetten.

Tussen al die veranderingen door zijn er twee elementen die volgens Mariska altijd hetzelfde zijn gebleven, en hopelijk ook zo blijven. De eerste is het enthousiasme van de klant. Van jong tot oud, alle leeftijdscategorieën betreden Vandaag. De medewerkers krijgen dan ook geregeld te horen dat klanten zich er zo welkom voelen en ze nooit met een frons de zaak uit zullen lopen. Dat is ook het streven van Mariska, een doel dat zij en haar team voor ogen houden. Het tweede element dat altijd hetzelfde is gebleven, is de fotokalender die in de keuken hangt. Klanten stappen welliswaar Vandaag binnen, maar de dames in de keuken blijven voor altijd in oktober hangen, wat misschien iets te maken zou kunnen hebben met de afbeelding van het paard die de data van de maand oktober vergezelt. Alhoewel de jongeman die met ontbloot bovenlichaam naast het paard staat ook best eens van invloed zou kunnen zijn.

Waar Mariska en Harrie misschien nog wel het meest trots op zijn, is hun topteam. ‘Zonder goed team is er geen Vandaag. Iedereen staat op de plek waar ze het best tot hun recht komen en wordt daar gewaardeerd, dat is de kracht van dit team.’ Deze gemoedelijkheid binnen het team voel je in de hele zaak. Terwijl je van je zorgvuldig bereide maaltijd geniet, heb je namelijk niet het idee dat je in een restaurant zit, maar eerder lekker thuis. Die huiselijke sfeer is ook wat Vandaag onderscheidend maakt volgens Mariska. En het mooie van Vandaag, is dat je dat perfect gemoedelijke sfeertje ook gewoon mee naar huis kan nemen, letterlijk. Alle meubels, lampen en andere attributen die je in Vandaag ziet, komen namelijk van De Handelsfabriek en zijn dus te koop. Dus heb je zin in een heerlijke maaltijd of behoefte aan wooninspiratie, loop dan Vandaag eens binnen.

Meer informatie en openingstijden van Vandaag Eten & Drinken