Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Uw slijter Stiekema

Paps had een droom en dochterlief vulde die aan, waardoor de naam Stiekema nu schittert aan de gevel van deze gezellige slijterij. Han wilde altijd al een eigen drankzaak, maar vond het vooruitzicht van administratie en marketing toch wat te overweldigend. Als een reddende engel was daar toen zijn dochter Manouk, die met haar ervaring in de evenementenbranche besloot om de aanvulling te zijn op pa’s kennis over drank, die hij de afgelopen 30 jaar heeft opgedaan. In 2017 werd vervolgens het familiebedrijf geboren, wat vader én dochter allebei al heel lang wilden, zonder dat van elkaar te weten. Is dat geen mooi verhaal?

De keuze om hun familiebedrijf in ons mooie Leek op te zetten, werd gemaakt omdat ze in het dorpse sfeertje terecht wilden komen en hoopten middels hun naam op de gevel en wat mond tot mond reclame bekend te worden bij de Leeksters. Han en Manouk’s doel is om uiteindelijk een begrip te worden in Leek, wat ongetwijfeld zal lukken met deze unieke slijterij.

De volledige naam luidt Uw Slijter Stiekema. Uw Slijter is een concept van de groothandel, wat inhoudt dat Stiekema wel een zelfstandige en eigen zaak is, maar dat Han en Manouk wel gebruik mogen maken van de expertise en tools van de groothandel om daarmee in te kunnen spelen op hun eigen omgeving. Nou maakt dit concept Stiekema natuurlijk al uniek, maar wat pas echt onderscheidend is, is de beleving in de winkel. Bij binnenkomst heb je namelijk het gevoel alsof je een woonkamer in komt, maar dan met net iets meer drank dan de gemiddelde woonkamer. Han en Manouk krijgen dan ook vaak complimenten over de uitstraling van de zaak.

Behalve de behuizing van de drankflessen, is de inhoud daarvan natuurlijk minstens zo belangrijk. Han adviseert je met alle plezier over welke fles nou het beste past bij dat ene lekkere gerecht en zal ook nooit raar opkijken als je vraagt of je even iets mag proeven. ´Gekke vragen bestaan namelijk niet´, volgens Han. En als je er dan toch bent, probeer dan ook eens het Leekster Klokje, wat Stiekema´s eigen drankje is, met onder andere koffie en karamel erin.

Ondanks dat Han en Manouk toegeven dat sommige flessen online voor een paar euro minder te halen zijn, hebben ze goede hoop dat dit hun winkel niet zal benadelen. ´In de winkel betaal je wel net iets meer, maar je krijgt ook goed advies en een prachtige verpakking, terwijl je gezellig aan de tafel een praatje maakt´, zegt Han erover.

Voor de toekomst hebben Han en Manouk nog geen ingrijpende plannen. Wel hopen ze natuurlijk altijd op meer mensen in hun winkel, willen ze meer proeverijen organiseren en overwegen ze iets te organiseren met shotjes, om ook de jongere doelgroep wat meer te bereiken. Verder blijven ze bezig met het ontwikkelen van hun webshop en hopen ze het wonderbaarlijk lage aantal aan kapot gevallen flessen zo laag te houden. Dus wil je voorkomen dat jouw favoriete fles kennismaakt met de vloer, kom hem dan snel uit de schappen halen bij Uw Slijter Stiekema.

Meer informatie en openingstijden van Uw Slijter Stiekema