Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van La Pasion Delicatessen

Wanneer Linda als 13 jarige Leekster het dorp doorliep, bleef ze toch altijd even net wat langer kijken naar het kaaswinkeltje. Zo jong als ze was, had ze toch al een duidelijk doel voor ogen: haar eigen kaaswinkeltje openen.

Zeven jaar geleden behaalde ze dat doel, voortgedreven door een passie voor lekkere dingen en de mening dat er in Leek geen verkoper was van iets anders dan de standaard worstjes en kaasjes. En nu de eigenaar van het toenmalige kaaswinkeltje Linda’s vaste klant is, is de cirkel rond.

In die 7 jaar heeft Linda niet stil gezeten. Zo heeft ze haar zaak uitgebreid door het pand ernaast erbij te trekken, heeft ze getracht maaltijden aan te bieden, heeft ze zichzelf tot trotse verkoopster van het lekkerste Italiaanse ijs in Leek bestempeld en kun je sinds een jaar ook voor de heerlijkste taarten bij Linda aankloppen.

Dat ze vanuit het niets alles zelf heeft opgebouwd, is deze enthousiaste onderneemster natuurlijk trots op, maar ze wordt vooral heel blij van wat ze haar klanten te bieden heeft. Want natuurlijk kun je in de supermarkt een blokje kaas en een plakje worst vinden, maar bij La Pasión Delicatessen vind je de toch net wat meer bijzondere variant van deze hapjes. Niet alleen de smaak van deze delicatessen is een applausje waard, maar ook de bereiding. Zo is alles wat je in de winkel vindt vers bereid op traditionele wijze en komen er vrijwel geen e-nummers aan te pas. Dit zorgt wel voor een korte houdbaarheid, maar met zulke heerlijke hapjes is je schaaltje al ver voor die houdbaarheidsdatum leeg!

Het welkome gevoel dat Linda haar klanten geeft, zorgt er natuurlijk al voor dat je de winkel nooit wilt verlaten, maar ook al dat lekkers is ontzettend verleidelijk. Daarom hebben Linda en haar collega’s ook altijd dingen klaar staan om klanten te laten proeven, zodat je zeker weet dat je met de lekkerste hapjes huiswaarts keert.

‘Het mooiste moment, en dat hoeft echt niet duur te zijn, is namelijk toch wanneer je een kaasje, een worstje of een olijfje op tafel zet’, aldus Linda. En om die lekkerste delicatessen aan te kunnen bieden, werkt Linda veel samen met regionale producenten en leveranciers en blijft ze inspelen op de wensen en vragen van haar klanten.

Zo heeft ze bijvoorbeeld een stukje nostalgie in huis gehaald door het Leekster turfje aan te bieden. Deze nu ovale, maar vroeger ronde, bonbon is gevuld met slagroom, mokka, pure chocola en amandelschaafsel en is in een van La Pasións cadeauverpakkingen perfect voor bijvoorbeeld Moederdag of zelfs een kerstpakket. Het zelf maken van onder andere dit Leekster turfje is echt een passie voor Linda en haar collega’s.

Dat de klanten dan zo positief reageren op wat Linda allemaal al heeft bereikt en zo genieten van de delicatessen, geeft Linda meer dan genoeg reden om nog jarenlang al grappend en grollend te blijven doen wat ze zo goed doet. Het is immers niet voor niets dat er met grote letters op de muur staat geschreven: Onze passie is voor u genieten!

Meer informatie en openingstijden van La Pasion Delicatessen