Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Heys Schoenmode

In de iconische schoenenwinkel Heys, spraken wij met Miranda. Als baby stond haar box al in de winkel, waardoor ze inmiddels als geen ander weet hoe het er in dit familiebedrijf aan toe gaat.

Ze vertelt ons dat haar vader de winkel ooit oprichtte, vanuit de droom om net als Miranda's opa een eigen schoenenzaak te hebben. Inmiddels is de winkel al drie keer zo groot als in zijn begindagen, maar blijven de sfeer in de winkel en de kwaliteit van de schoenen de hoogste prioriteit hebben.

Deze sfeer zie je al bij binnenkomst aan de barista kraam die uitnodigt tot een lekker kopje koffie tijdens het rondkijken. Miranda vertelt ons dat ze dit belangrijk vindt. Mensen komen vanuit de hele regio hierheen voor Heys’ kwaliteitsschoenen, dus ze wil dat ze zich ook thuis voelen. De meeste klanten komen niet om snel te kijken en te kopen, zegt Miranda. Ze nemen echt even de tijd om hun nieuwe paar schoenen uit te kiezen. Ze willen de materialen voelen, de looks zien en natuurlijk passen, wat simpelweg niet zo gemakkelijk gaat wanneer je bij een webshop bestelt.

Het doel van Heys is dan ook om van die beleving een klein feestje te maken. Dit feestje organiseert Miranda natuurlijk niet alleen. Om zich heen heeft ze een vast team, bestaande uit onder andere haar vader, moeder en neefje, waarmee ze eens in de zoveel tijd een weekendje naar Texel gaat, om de gezelligheid binnen het team nog meer te vergroten en vervolgens weer mee te nemen naar de winkel.

Naast de gezelligheid met elkaar in de winkel, vullen de collega’s elkaar ook goed aan en zorgen ze er samen op een laagdrempelige manier voor dat iedere klant tevreden de winkel verlaat. Of dat nou met een paar schoenen is, met goed advies op zak, of met een zojuist gedane bestelling, die de medewerkers van Heys met liefde naar je huis sturen. En hoewel Miranda er trots op is dat ze de favoriete modelletjes voor de oudere doelgroep altijd in huis heeft, is dat zeker niet het enige. Ook voor de allerkleinsten is er meer dan genoeg keuze, en de tieners en twintigers kunnen hun hart ophalen bij de wand gevuld met de nieuwste sneakers.

Miranda en haar collega’s hebben voor ieder wat wils in huis. Ze zegt dan ook niet voor niets: van de eerste stapjes tot in de rolstoel, wij hebben het perfecte paar klaar staan!

Meer informatie en openingstijden van Heys Schoenmode