Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Het lekkere winkeltje

Trees werkte al jaren in een slagerij Roden, toen er ongeveer 8 jaar geleden een mooi winkelpandje in Leek op haar pad kwam. Trees besloot toen haar behoefte aan meer contact met mensen op deze manier aan te pakken, wat heeft geleid tot een klein maar succesvol winkeltje.

Een klein half uurtje waren wij in dit gezellige winkeltje. Een half uurtje waarin klant na klant naar binnen kwam. Zoals Trees ons al had verteld, kwamen de meeste van deze klanten inderdaad voor een lekkere droge worst. Onder het genot van een gezellig babbeltje wordt de bestelling van de klant vervolgens klaargemaakt, waarbij Trees de unieke uitspraak ‘een goed weekend zit bij ons in het tasje’ uiteraard met iedereen deelt.

Deze uitspraak is een goed voorbeeld van wat de service in Het Lekkere Winkeltje nou zo uniek maakt. De oprechte vriendelijkheid, interesse in de klant en echt persoonlijke aandacht zijn wat de charmante Trees zo bijzonder maken. En door dan ook nog een stukje vlees te laten proeven of ter plekke een jaloersmakend cadeaupakketje in elkaar toveren, zijn er eigenlijk altijd alleen maar vrolijke klanten te vinden bij Trees en haar collega. Misschien heeft het heerlijk Groningse mantra ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ hier iets mee te maken?

Bescheiden als Trees is, luidde het antwoord op de vraag waar ze trots op is ‘dat alles bij toeval zo mooi is geworden en het allemaal lekker door loopt’. Zo kwam volgens Trees het pand toevallig op haar pad en rolden ook de cadeaupakketten bij toeval het assortiment in. Maar wat Trees als ‘toeval’ beschrijft, lijkt toch meer op uitstekend ondernemerschap. Het is namelijk niet het toeval dat ook nog een webshop beheert, ‘s winters meer dan 100 liter snert per week verkoopt en ook nog zelf bedenkt om voor de zomer vlees in te blikken. Nee, dat doet Trees, samen met haar collega in haar kleine winkeltje, waar je van harte welkom bent. Want Het Lekkere Winkeltje is misschien wel klein in oppervlakte, maar zeker niet in keuze, sfeer en bovenal; gezelligheid.

Meer informatie en openingstijden van Het lekkere winkeltje