Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Hema

In iedere dorp of stad is eigenlijk wel dat bekende logo van de Hema te vinden, maar toch is de Hema in ons mooie Leek net iets anders dan alle anderen. Na een gesprekje met bedrijfsleider Ivan is het al snel duidelijk dat het de medewerkers zijn die hiervoor zorgen.

Ivan is pas sinds begin vorig jaar bedrijfsleider bij de Hema. Voordat hij dit deed, had hij een leidende functie in de horeca. Via de broer van de toenmalige eigenaar van de Hema kwam deze mogelijkheid op zijn pad en begon hij aan dit nieuwe avontuur. Net als iedere klant, werd ook Ivan hartelijk ontvangen toen hij voor het eerst de deur doorliep. De groep toppers die Ivan zijn collega’s mag noemen, bestaat grotendeels uit vaste krachten die altijd met veel plezier met de klanten omgaan, vakkundig op de wensen van de klanten inspelen en zelf pas tevreden zijn wanneer alle mogelijke problemen zijn opgelost.

Ondanks dat Ivan pas sinds kort deze Hema als zijn domeintje mag bestempelen, weet hij veel te vertellen over alle veranderingen die winkel de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Zo zijn ze verhuisd naar het huidige pand en is het horeca gedeelte flink uitgebreid. Dat uitbreiden van de horeca blijkt een goede keuze te zijn geweest, want met regelmaat worden de stoeltjes bezet door scholieren die een alom bekende tompouce of rookworst moeiteloos wegkrijgen.

Hoe leuk Ivan het ook vindt om zo’n iconische winkel te mogen leiden, hij moet toch toegeven dat er in ieder geval één medewerker is die stiekem nog meer weet van de winkel dan hij, namelijk Anke. Anke heeft een beperking, maar dat weerhoudt haar er niet van om iedereen te begroeten en met alle liefde echt de tijd te nemen om je te helpen. Vooral in de kledinghoek komt Anke het beste tot haar recht, wat goed te zien was toen ze tijdens ons gesprekje een voorbijgaande klant het een en ander wist ze vertellen over een shirtje. ‘Kijk, dat is toch de vrolijkheid zelve’, zei Ivan hierover toen er daarna een welgemeende lach op Anke’s gezicht verscheen. En mocht Anke nou toevallig een dagje vrij zijn wanneer je bij de Hema komt, dan zorgen Ivan, de andere medewerkers en het altijd goede en mooie assortiment natuurlijk wel voor die glimlach.

Meer informatie en openingstijden van HEMA