Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Harma (eerder Respa)

 Een frisse blik en de combinatie van kleding en woonaccessoires, dat is waarvoor je bij Harma aan het juiste adres bent. Deze rustig en ruimtelijk ingerichte winkel is in 2018 vanuit een gezonde dosis goede moed uit de grond gestampt.

Eigenaresse Harma kreeg destijds te horen dat er zich een tumor schuilhoudt in haar ruggenmerg, met het stoppen van haar toenmalige baan als gevolg. Solliciteren bleek ook niet al te makkelijk, dus besloot ze de stoute schoenen aan te trekken en voor zichzelf te beginnen. In de begintijd van de winkel bestond de verkoopwaar uit tweedehands items uit alle categorieën. Van kleding tot elektronica, het was er te vinden. Dit is dan ook het beeld dat velen nog voor zich zullen zien als ze aan Harma, eerder ‘Respa’ denken, maar onterecht. Niet alleen de naam is namelijk veranderd, ook de insteek. De winkel is namelijk gegroeid naar een zaak met kleding en woonaccessoires van nieuwe en up to date collecties. Zo af en toe een onderdompeling in de modewereld van Italië en verschillende groothandels en leveranciers zorgen voor het tastbare, de verkoopwaar, van de winkel, maar het ontastbare, de sfeer, is toch echt Harma.

Deze ongelooflijk sterke vrouw heeft de koffietafel klaar staan in de winkel. Vaste prik aan deze koffietafel zijn de twee medewerkers van De Zijlen die er ‘s ochtends werken, maar er zijn ook altijd wat stoelen vrij voor de klanten. Ga bijvoorbeeld eens lekker aan tafel zitten terwijl je uitkiest welke wenskaartjes je het mooiste vindt, gemaakt door een bekende van Harma die helaas ook de diagnose heeft gekregen. Zoals je nu wel door hebt, heeft Harma zich omringd met alleen maar mooie mensen en positiviteit. Dit brengt ze ook zelf naar voren wanneer ze antwoord geeft op de vraag waar ze nou echt het meest trots op is: ‘dat we dit voor elkaar hebben gekregen, ondanks de uitdaging’. Dit is dan ook waar ze volgens eigen zeggen heel veel energie uit haalt; de winkel en de mensen daarbinnen. Eén van die mensen was overigens haar zoon, die ook antwoord gaf op de vraag waar hij trots op was. Het hartverwarmende antwoord luidde natuurlijk: zijn moeder, de harde werker die ze is. 

Al met al dus een gezellige winkel met een mooie collectie, waar de koffie en thee altijd klaar staat. Terecht dus dat toen we vroegen naar hét onderscheidende van de winkel, er luidkeels werd geantwoord: ‘omdat het hier leuk is!’

Meer informatie en openingstijden van