Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van EP Mulder

Genietend van de muziek die buiten draait, stappen we bij EP:Mulder binnen.

We stellen ons even voor aan Andries en het eerste wat hij vraagt is ‘koffie, thee, bier of fris?’ En hiermee is meteen de toon gezet. Wat volgt is een van de gezelligste gesprekken van de dag.

Andries, een goedlachse 57 jaar jonge ondernemer, vertelt dat hij al zo’n 20 jaar de winkel runt. Het begon toen hij als vertegenwoordiger bij Samsung werkte. Hij had de familie Mulder destijds als klant. Zoon Mulder zou de zaak eigenlijk overnemen, maar besloot een ander pad te volgen. In de wetenschap dat er dus nog geen opvolger was, ging Andries allerlei winkeliers bij langs om tips te krijgen over ondernemen, maar vooral ook om er achter te komen wat voor hen valkuilen bleken te zijn. Met opgedane kennis en goede moed kwam Andries drie weken later terug en niet lang erna nam hij de zaak over.

Sindsdien is er zoveel veranderd in de wereld van de elektronica en witgoed, dat eigenlijk het pand het enige is dat al die jaren hetzelfde is gebleven. En Andries natuurlijk. De grootste, of in ieder geval meest opvallende, verandering in de elektronicawereld is volgens Andries de overgang van die grote lompe televisies naar de mooie flatscreens van nu. Een andere grote verandering is natuurlijk het internet en vooral de internetverkoop geweest. Het internet heeft het echter niet gewonnen van EP:Mulder.

Andries ziet de laatste jaren steeds meer klanten weer terugkomen. Als je in de winkel bent, snap je waarom. Alles in deze winkel wordt namelijk met een grap en een grol gedaan, maar dat doet zeker niet af aan de deskundigheid. Ook tijdens het interview kwamen klanten namelijk binnen voor advies. Dat is dan ook wat ze krijgen: advies. Waar je soms eigenlijk een verkooppraatje zou verwachten, nemen deze mannen gewoon de tijd voor vakkundig advies en goede hulp.

Dit is ook wat Andries ons vertelt: ‘je hoeft niet per se altijd iets te verkopen, gewoon advies geven is ook goed, dan komen ze later wel terug als ze iets nodig hebben’. Deze deskundigheid en klantgerichtheid zijn in combinatie met de gezelligheid en het ouwehoeren ongetwijfeld wat EP:Mulder zo bijzonder maakt en onderscheidt van andere elektronica- en witgoed specialisten. 

Andries hanteert niet voor niets zijn uitdrukking: ‘je hoeft niet gek te zijn om hier te werken, maar het helpt wel!’

Meer informatie en openingstijden van EP Mulder