Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Blokker

Tineke groeide op in een ondernemersgezin, maar anders dan de meeste winkeliers was dit voor haar juist een reden om nooit voor zichzelf te willen beginnen. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, want in 2007 nam ze de Blokker dan toch echt over.

Tineke’s schoonvader opende in 1984 zijn Blokker in ons mooie Leek, waarna in 1992 de grote verhuizing naar de huidige locatie plaatsvond. Tineke volgde toen nog een compleet andere opleiding, maar had wel een bijbaantje als weekendhulp in de welbekende huishoudwinkel. Zoals gezegd, kroop het bloed vervolgens waar het niet gaan kon en rolde Tineke steeds meer in de functie van bedrijfsleider, waarna ze in 2007 de eigenaar werd van de Blokker.

Met de overname door Tineke, brak er een nieuw tijdperk aan voor de Blokker. Sinds ze zelf aan het roer staat, heeft ze namelijk geleidelijk aan flinke veranderingen doorgevoerd, waardoor de winkel er nu lekker modern bij staat en zo nog jaren mee kan. De grootste verandering was toch de keuze om te focussen op de begane grond en de bovenverdieping weg te halen. Hierdoor is er wat minder ruimte gekomen voor de verkoop van speelgoed, maar Tineke is hard aan het nadenken of dat in de toekomst weer wat uitgebreid kan worden.

Wie regelmatig de Blokker rondsnuffelt, heeft ongetwijfeld opgemerkt dat er één ding is dat al die jaren hetzelfde is gebleven, zelfs na Tineke’s overname. Ik heb het natuurlijk over de medewerkers. Dit fantastische team heeft bij elkaar al ruim 75 jaar ervaring in de Blokker en blijft al een flinke tijd aardig constant. Zo werkt één van de medewerkers al 35 jaar mee om alles in de winkel op rolletjes te laten lopen. Tineke is dan ook maar wat trots op haar team en op de service en aandacht die ze elke dag weer leveren aan de klanten.

Die service is volgens Tineke ook wat haar Blokker onderscheidt van andere huishoudwinkels, naast natuurlijk het ontzettend grote aanbod. Want ook als een klant iets zoekt wat er even niet is, zijn Tineke en haar collega’s altijd bereid om de slogan ‘Blokker heeft het in huis!’ even om te buigen naar ‘Blokker haalt het in huis!’, speciaal voor jou.

Meer informatie en openingstijden van Blokker