Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Bio Corner-Easy Hobby

Jetty van Bio Corner-Easy Hobby. Eigenlijk zijn meer woorden niet nodig, want na al die jaren is deze vrouw bomvol positiviteit een heus begrip geworden in Leek en is ze bij velen zeer geliefd.

Sinds 2002 heeft ze haar winkeltje in Leek, maar al vanaf 1975 zit ze in het vak. Het is dus met recht dat ze zichzelf een van de oudsten van Leek noemt.

Al die jaren heeft Jetty zich met hart en ziel ingezet voor haar winkeltje, haar heiligdom. Met de grootste glimlach vertelt ze hoe ze dag en nacht bezig is met haar winkeltje en dat ze altijd open staat voor veranderingen. Dat laatste heeft ze ook al aardig bewezen. Bio Corner-Easy Hobby begon ooit namelijk als een cd-shop, waarmee Jetty haar grote wens vervulde, die al ontstond toen ze op haar zevende begon met plaatjes draaien. Jarenlang zette ze zich vol vreugde in voor deze handel, maar helaas bracht de opkomst van het internet in 2014 een terugloop in cd-verkoop met zich mee.

Deze invloed van het internet was natuurlijk een tegenvaller, maar Jetty zou Jetty niet zijn als ze niet gewoon die glimlach weer op haar gezicht had getoverd en met goede moed een nieuwe weg insloeg met haar winkeltje. Toen ze nog cd’s verkocht, was ze namelijk ook druk met de verkoop van hobbyartikelen en het geven van cursussen, en etaleerde ze bij de Albert Heijn met wat biologische artikelen. Ze vertrouwde op de kennis die ze had opgedaan tijdens haar opvoeding op een biologische boerderij en besloot haar winkeltje wat om te bouwen. Er werd wat minder gefocust op cd’s, wat meer op hobbyartikelen, en na een half jaartje proefdraaien met de verkoop van biologische artikelen, besloot Jetty om een groot deel van haar heilige winkeltje daaraan toe te wijden.

Al met al nogal grote veranderingen, maar het gaat Jetty toch aardig goed af. ‘Ik ben een verkoper, geen zakenmens’, zegt ze er zelf over. En hoewel een dergelijke uitspraak in de volksmond toch vaak wordt vertaald naar ‘aansmeren’, is dat voor Jetty zeker niet het geval. Ze kan inderdaad tot nu toe alles verkopen wat ze in haar winkeltje heeft gehad, maar de reden daarvoor is haar inzet. Ze zorgt ervoor dat ze deskundigheid bezit over alles wat ze verkoopt en zal ook goudeerlijk zijn als ze het antwoord even niet weet op een vraag van een klant.

Dat laatste deel over ‘geen zakenmens’ spreken we overigens graag tegen, aangezien deze vrolijke vrouw zich toch al sinds 2002 prima staande weet te houden.

Naast hobby- en biologische artikelen komt menig Leekster ook regelmatig Bio Corner-Easy Hobby binnen voor het UPS afhaalpunt. Niet iedereen die het iconische belletje van de deur doet rinkelen komt dus voor Jetty’s artikelen, maar toch houdt ze met iedereen die binnenkomt graag een praatje en wordt er heel wat afgelachen in het kleine maar fijne pandje. Zelf zegt ze dan ook dat ze door haar winkeltje het gevoel heeft dat ze iedereen kent en met vrij veel zekerheid kunnen we toch wel stellen dat andersom ook zeker het geval is. Iedereen kent Jetty.

Meer informatie en openingstijden van Bio Corner-Easy Hobby