Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Bakkerij van Esch

Of het nou zonnestralen regent of druppels, er is één plek in ons mooie Leek waar je altijd comfortabel op het terras kan zitten, en dat is Bakkerij Van Esch. Midden in de Liekeblom vind je hun terras, dat vanuit de naastgelegen bakkerij wordt bediend. Perfect dus om even een bakje te doen tussen het boodschappen doen door, terwijl je wordt verleid door de heerlijke geuren van versgebakken brood en banket.

Op het terras spraken wij met Marijke, sinds 2017 is ze werkzaam in Leek en heeft daarvoor al flink wat ervaring opgedaan in Roden. Ze was erbij toen het terras werd verbouwd en heeft deze verandering met open armen ontvangen. De modernisering van het terras heeft er namelijk voor gezorgd dat ook de jongere doelgroep wat vaker langs Van Esch gaat voor een broodje of tussendoortje. Ook komen er steeds meer mensen na het boodschappen doen even zitten, want bij inlevering van je Plus kassabon krijg je het tweede kopje koffie gratis. Naast deze nieuwe klandizie, hebben ze ook hun vaste, oudere, klanten behouden. Want ook al leveren ze soms een beetje weerstand bij veranderingen, de gezelligheid en locatie van het terras kunnen daar wel tegenop. Deze vaste klanten krijgen net als alle nieuwe klanten echt persoonlijke service, wat Van Esch duidelijk onderscheidt van reguliere terrasjes.

Behalve het terras is deze enthousiaste dame, die het brooddeeg door de aderen heeft stromen, in de bakkerij ook volledig op haar plekje. Samen met haar team zorgt ze er elke dag weer voor dat de lekkerste producten de oven uitkomen, met nog de beste kwaliteit ook. Ze vertelt dan ook vol trots over haar topteam: ‘Ze zetten zich toch allemaal elke dag weer goed in om samen het beste resultaat te behalen.’ Hiermee bedoelt ze natuurlijk al het lekkers dat in de bakkerij te vinden is, maar ook de bereiding van alle bestellingen die via de website, mail of telefoon worden gedaan. Zo maken ze regelmatig een fototaart, waar eigenlijk ieder feestje toch net iets persoonlijker van wordt.

Na alle grote veranderingen is Van Esch helemaal naar Marijke haar wens en zal dus voorlopig ook nog wel even zo blijven, maar dat betekent niet dat deze harde werkster stil gaat zitten. Integendeel zelfs. Ze is altijd bezig met passende dagaanbiedingen bedenken en acties vorm te geven om nog meer mensen naar haar mooie en unieke terrasje te trekken. En ook ín de bakkerij probeert ze altijd vernieuwend te zijn, bijvoorbeeld door een proefversie van het initiatief Too Good To Go te omarmen, waarmee ze zorgt dat niks in Bakkerij Van Esch voor niets wordt gemaakt en verspilling tegen wordt gegaan. Maar deze daadkrachtige onderneemster heeft natuurlijk veel liever dat haar terrasje en haar bakkerij dagelijks druk bezocht wordt en verspilling niet eens mogelijk is. Zij en haar collega’s nodigen je daarom van harte uit om ook eens plaats te nemen bij hen, weer of geen weer.

Meer informatie en openingstijden van Bakkerij van Esch