Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Alles Kids

Zo'n 23 jaar geleden vond Aletta dat er een gat zat in Leek. Nu, wat verbouwingen, wat verschuivingen met merken en heel wat gezelligheid later, stappen wij de mooie zaak van deze stoere en eigenzinnige dame binnen.

Hoewel Aletta tijdens haar jeugd al een glimp opving van het ondernemerschap, in de vorm van de eigen zaak van haar ouders, besloot ze zelf aanvankelijk om peuterleidster te worden. De invloed van haar opvoeding werd echter toch merkbaar toen ze later de stoute schoenen aantrok en ook besloot voor zichzelf te beginnen. Zo heeft ze in de damesmode gezeten en heeft ze een schoenenzaak gerund, maar begon het na een tijdje toch weer te kriebelen om iets anders te gaan doen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de Alles Kids zoals die nu is: onmisbaar in de passage. Soms staat er een paard voor de deur dat voor wat muntjes de fantasie van je kind tot leven wekt en de andere keer staat er een gigantische badeend, die je toch wel heel erg nieuwsgierig maakt naar wat er nog meer te vinden is in deze winkel. En die binnenkant stelt zeker niet teleur.

Als kind, maar zeker ook als ouder, kijk je je ogen uit. Net als Aletta zelf, is de inrichting namelijk net een beetje gekker en net een beetje unieker dan andere kinderkledingwinkels. Zo zijn er bijvoorbeeld pashokjes waar je als kind ook zonder kleren te passen een heel verhaal omheen zou kunnen bedenken en begint het zakgeld in de broekzak te branden bij het zien van de cadeauartikelen.

De hoofdmoot van de winkel is echter nog steeds kinderkleding. Mooie merken, stoere merken, bijzondere merken, ze hebben allemaal hun plekje aan de rekken en worden met enige regelmaat vernieuwd. Wat ze allemaal gemeen hebben is de stijl, die volgens Aletta getypeerd kan worden als volwassen, maar dan voor de kleintjes. Ideaal dus voor ouders die enthousiast worden van hun eigen mini me! En dat enthousiasme is waar Aletta het voor doet.

Haar doel bij iedere kleine klant die binnenkomt, of dit nou met ouders is of op eigen houtje, is namelijk dat er plezier wordt gemaakt. Winkelen moet een beleving zijn, waarbij alles kan en alles mag en waardoor je uiteindelijk blij de deur weer uitloopt met je nieuwe kleren of je potje slijm (ja, dat lees je goed: slijm. Alles Kids is namelijk de winkel met de meeste slijmpotjes!). En hoewel Aletta een stoere dame is, doet ze dit alles niet alleen. Ze heeft een hecht team om zich heen aan personeelsleden, waarmee ze samen ervoor zorgt dat de webshop lekker loopt en dat de winkel er altijd uitziet om door een ringetje te halen. Het antwoord op de vraag waar ze het meest trots op is, ligt dan ook voor de hand: hoe mooi de winkel er wel niet bij staat.

Natuurlijk werd er ook even gevraagd naar de toekomstplannen van Alles Kids en Aletta zelf. Net als vroeger is het bij Aletta weer gaan kriebelen om verder te gaan met wat anders, een nieuwe uitdaging. Ze heeft daarom besloten om te stoppen met het runnen van haar winkel en is op zoek naar een vervanger. Heb je interesse, neem dan even contact op met haar!

Meer informatie en openingstijden van