Het gezicht van de winkel »

Het gezicht van Albert Heijn

Van het succesnummer ‘Hamburgers met korting’ tot aan de overenthousiaste hamstertjes die over je televisiescherm komen rollen in hun winkelmandjesauto, we kennen allemaal de reclamespotjes van de Albert Heijn. Deze welbekende blauwe supermarkt is al zo’n 130 jaar een begrip in Nederland en wordt dan ook door velen benoemd met de liefkozende bijnaam ‘Appie’.

De vestiging in ons eigen Leek heeft sinds een tijdje Yanique als assistent bedrijfsmanager rondlopen. Yanique vertelt ons dat het toch echt wel de klantvriendelijkheid is en de persoonlijke benadering van de klanten die de Appie onderscheidt van de concurrentie in ons dorp. Zo vertelt ze trots dat veel van de klanten inmiddels echt bekenden zijn van haar en haar collega’s, waardoor het hele boodschappen doen meteen al veel leuker wordt voor de klant. Het is dan ook niet voor niets dat deze Albert Heijn hoog scoorde op klantvriendelijkheid in het klanttevredenheidsonderzoek. ‘We maken hier graag een praatje met onze klanten, waardoor het toch al snel aanvoelt als een echt buurtwinkeltje in plaats van een grote keten’, legt Yanique ons uit.

Niet alleen bij de klanten komt er een glimlach op het gezicht bij het binnenlopen van de blauwe super, maar ook bij de medewerkers. Gezelligheid op de werkvloer, maar vooral in de kantine, is namelijk gegarandeerd met deze werknemers. Yanique is dan ook erg trots op de goede sfeer die de werknemers niet alleen voor de klanten weten te creëren, maar ook onder elkaar. ‘Een goede basis is tenslotte toch dat het achter de schermen ook goed gaat’, zegt Yanique erover. En die gezelligheid tussen werknemers en klanten is ook vooral duidelijk bij Jeroen en Renee. Deze twee harde werkers hebben namelijk een verstandelijke beperking, maar doen toch elke doordeweekse dag er weer alles aan om voor de klanten klaar te staan.

Naast de gezelligheid en de sfeer, vertelt Yanique ons dat er nog meer elementen zijn die deze Albert Heijn onderscheidt van andere supermarkten, naast natuurlijk de Bonusartikelen. Ze doelt hiermee op de hoeveelheid aan versproducten, waar zij en haar collega’s zich ook echt op focussen en waarvoor veel Leeksters naar haar winkel komen. Daarnaast zullen de winacties ook ongetwijfeld een reden zijn voor veel klanten om even de Appie in te stappen en zorgt het feit dat er elke dag iets nieuws op de Facebookpagina komt te staan ook vast voor enthousiasme.

Meer informatie en openingstijden van Albert Heijn