DRINGENDE OPROEP: AANSCHERPING DEURBELEID

De overheid maakt zich ernstig zorgen over de ontwikkeling van het aantal coronabesmettingen. Landelijke en lokale vertegenwoordigers doen er alles aan om winkels open te kunnen houden, maar vanwege het hoge aantal besmettingen moeten we blijven aantonen dat de retail op dit moment alles op alles zet om zijn steentje bij te dragen. 
 
Het signaal vanuit de overheid is dat de retail de huidige basisregels nog te weinig (strikt) toepast. Daarom vindt er een extra spoedoverleg plaats met staatsecretaris Mona Keijzer. Tijdens dit gesprek willen de vertegenwoordigers van de retail aantonen dat:

Daarom wordt er landelijk een dringend beroep gedaan op alle ondernemers om de coronamaatregelen heel strikt na te (laten) leven en toe te passen in de eigen winkel. Dit is én blijft topprioriteit.

Landelijk zijn verschillende partijen zoals Inretail, De Nieuwe Winkelstraat en Vakcentrum in gesprek met de overheid en de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) over wat de retail extra kan doen.

 

Wat verwachten we van jou?

  1. Maak je deurbeleid direct zichtbaar! 
    Gebruik hiervoor de posters die inmiddels zijn verspreid door City Marketeer Jan Gerbrand Krol.
     
  2. Pas de basisregels direct toe, of scherp deze aan!
    Je kunt de basisregels en dringende adviezen HIER teruglezen.


Onze gezamenlijke actie is geslaagd, wanneer er vanaf 26 oktober 2020 op elke winkeldeur van de winkeliers in Leek een deurbeleid-poster te zien is.

 
Heb je een mooi voorbeeld van jouw winkel of jullie straat en draag je dit uit via social media, gebruik dan ook de hashtag #veiligwinkelen. Die mooie foto's ontvangen wij uiteraard ook graag via email info@winkeleninleek.nl, zodat we dit ook kunnen delen met de landelijke vertegenwoordigers.


Poster: Samen houden we een leuk Leek

Hieronder volgen de basisregels voor winkels

Dringende adviezen:


Voor vragen of onduidelijkheid kan je contact opnemen via info@winkeleninleek.nl.